In de tweede graad ontmoet je voor het eerst authentieke schrijvers uit de klassieke oudheid. Je bouwt verder op de basiskennis uit de eerste graad en gaat dieper in op teksten van Julius Caesar, Ovidius, Sallustius en Vergilius. De klassieke cultuur is op het Lyceum geen dode materie: je leert hoe de teksten en schrijvers van meer dan tweeduizend  jaar geleden ook vandaag nog relevant zijn.

In de tweede graad heb je twee opties met de brede basisvorming van ASO en Latijn. Leerlingen met een talenknobbel kunnen kiezen voor een extra uur Frans en Engels: de richting Latijn-talen. Wie een voorliefde heeft voor de wetenschappen, is welkom in Latijn- wetenschappen. Daar kan je je extra verdiepen in onder meer chemie en fysica.

Beide richtingen worden ook aangeboden in de derde graad, aangevuld met de richting Latijn-Wiskunde. Deze opleidingen vormen de ideale voorbereiding voor een universitaire of hogeschoolopleiding.

Lessentabel 2de graad Latijn

3de