Werk je graag met én voor jonge en minder jonge mensen? Steek je graag de handen uit de mouwen? Misschien is Verzorging dan wel een richting voor jou!

In deze richting maak je kennis met de wereld van de zorg. De nadruk ligt hierbij op de praktijk  en attitudes.

Je leert vaardigheden die je kunnen helpen in je verdere schoolcarrière en het beroepsleven. Huishouding, gezondheid, verzorging en opvoedkunde zijn maar enkele van de domeinen waar je je in verdiept. In de derde graad horen hier stages bij, zodat je meteen kennis maakt met het beroepsleven. Je leert zelfstandig en in team werken.

Dit studiegebied is de perfecte voorbereiding op een beroep in de verzorgingssector. Leerlingen kunnen na het 6de jaar aan de slag in de thuiszorg, na het 7 de jaar kunnen de leerlingen  aan de slag in een kinderopvang, een  rusthuis of in de thuiszorg. Een sector met toekomst, die nog steeds wint aan belang.

Lessentabel 3de graad verzorging

5de