Inschrijvingen

jgz

Leerlingen komen samen met hun ouders inschrijven. Om de inschrijving vlot te laten verlopen breng je je identiteitskaart mee en het rapport van je vorige school. Je kan uiteraard ook steeds een afspraak maken op het nummer  09 220 10 70,  via info@lyceumgent.be of via het contactformulier op onze website.

Inschrijvingen 1ste graad

Stapt uw kind volgend schooljaar (2018-2019) over van het lager naar het secundair onderwijs? Let op, vanaf nu werken de Gentse secundaire scholen met een nieuw gezamenlijk aanmeldingssysteem

Dankzij dit nieuwe aanmeldsysteem krijgt u de kans om uw kind tijdig en op een objectieve manier te laten inschrijven in de secundaire school van uw voorkeur.

Tijdslijn voor inschrijvingen in het eerste jaar
Aanmelden via https://meldjeaan.gent.be van 1 tot 26 april 2019
Bekendmaking resultaten aanmelding 27 mei 2019
Start late inschrijving en inschrijving met toewijzing, na afspraak met school 29 mei 2019

Aandachtspunten

Het is belangrijk gebruik te maken van de centrale aanmelding zodat u zeker bent van een plaatsje op onze school. Hoewel u vanaf 29 mei uw kind met of zonder ticket kan inschrijven op de school, krijgen de mensen die beschikken over een ticket voorrang.

Ook broers en zussen van bestaande leerlingen dienen zich aan te melden volgens dezelfde data.

Inschrijvingen 2de en 3de graad

Vanaf 29 mei 2019 kunnen geïnteresseerde leerlingen zich samen met hun ouders inschrijven (Kortrijksesteenweg 12). Om de inschrijving vlot te laten verlopen brengt je je identiteitskaart mee en het rapport van je vorige school (indien mogelijk). Je kan uiteraard ook steeds een afspraak maken op het nummer 09 220 10 70, via info@lyceumgent.be of via het contactformulier op onze website.

Wil je extra info over de school? Je kan op elk ogenblik een afspraak maken op het nummer 09 220 10 70, via info@lyceumgent.be of via het contactformulier op onze website. Ook in de zomervakantie zijn we bereikbaar via e-mail en via het contactformulier. 

Inschrijvingen maatschappelijke veiligheid

Inschrijven voor de studierichtingen integrale veiligheid (Se-n-Se SO) en veiligheidsberoepen (7de jaar BSO) is mogelijk vanaf 29 mei 2019. Maak hiervoor een afspraak op het nummer 09 220 10 70, via info@lyceumgent.be of via het contactformulier op onze website. Om de inschrijving vlot te laten verlopen breng je je identiteitskaart mee en het rapport van je vorige school (indien mogelijk). 

Wil je extra info over de school? Je kan op elk ogenblik een afspraak maken op het nummer 09 220 10 70, via info@lyceumgent.be of via het contactformulier op onze website. Ook in de zomervakantie zijn we bereikbaar via e-mail en via het contactformulier. 

Infoavond en openschoolavonden

 

Interesse in onze school? Onze infoavond voor de eerste graad vindt plaats op 19 februari 2019 op Campus Kortrijksesteenweg, vanaf 17u. De directie en enkele teamleden geven een beknopte uitleg over het pedagogisch project en de algemene werking van de school. 

De infoavond voor Campus Portus (onze Dalton Leef- en leerschool in de Barrestraat) vindt plaats op 22 februari 2019 vanaf 17u.

Onze volgende openschoolavond voor de Campus Lyceum vindt plaats op vrijdag 22 maart 2019 van 17.00 uur tot 21 uur (Kortrijksesteenweg 12).

Alle geïnteresseerde leerlingen en hun ouders kunnen dan kennis maken met de school en het leerkrachtenteam. De hele avond gooien we de klaslokalen open zodat iedereen kan proeven van de sfeer op het Lyceum. Op verschillende tijdstippen geven we meer uitleg over het pedagogisch project van de school en onze aanpak. 

 

 

Contactformulier
lln op trap