• 27 mei 2018
geopki3

Onze leerlingen schreven eens een opera

Na een jaar lang voorbereiden was het eind mei zover. De GeOpKi-kids gaven het beste van zichzelf en zorgden voor een prachtige voorstelling. Het werd een avond gevuld met grappige, ontroerende en vooral pakkende momenten. Een topprestatie!
uitgelezen3
  • 17 mei 2018

'Uitgelezen' met Bart Koubaa

Het project "Uitgelezen" van Kunstencentrum Vooruit wil mensen laten nadenken over boeken. Het Lyceum doet hier elk jaar aan mee en nodigt telkens een andere auteur uit. De vijfde-, zesde- en zevendejaars werkten dit schooljaar rond de boeken van Bart Koubaa en Laila Koubaa.
londen
  • 30 maart 2018

Iedereen doet mee op GWP

Deze week vonden opnieuw onze GWP's plaats. Tijdens deze 'geïntegreerde werkperiode' breken we uit de vier muren van het klaslokaal. Voor sommige groepen hoort daar ook een buitenlandse reis bij, bijvoorbeeld naar Londen, Boedapest of Praag.
portus forum
  • 7 december 2017

'Forum Portus': een groot succes!

De leerlingen van Campus Portus organiseerden zelfstandig een groot Forum met allerlei activiteiten. Voor elk standje was een groepje verantwoordelijk om hun activiteit te organiseren. Kinderen konden zich laten schminken, er was een ballenkraam, er werden zelfgemaakte wafels verkocht, ...
4STA klas 2
  • 12 mei 2018

4STA proeft van het lesgeven

Afgelopen maandag mochten de leerlingen van 4sta zelf eens voor de klas staan, in het vijfde en zesde leerjaar van basisschool De Oogappel. Ze werkten rond het thema 'kinderrechten' en gaven een les waar de kinderen heel wat van opstaken!
5STWA kleuterschool 4
  • 26 februari 2018

5STWA in de kleuterschool

De leerlingen van 5STWA draaiden even mee in een kleuterschool in Sint-Amandsberg. Enthousiast zorgden ze voor een gezond vieruurtje en een leuke activiteit.
portus
  • 12 november 2017

18/11: Iedereen welkom op de infodag van Campus Portus!

Volgende week is het zover. Dan gaan de poorten open van Campus Portus. We ontvangen je graag op 18 november tussen 13u en 17u (Barrestraat 6, 9000 Gent). Je kan er een bezoek brengen aan onze klassen we leggen uit hoe we onze werking binnen de Dalton Leef- en leerschool realiseren.
colruyt3
  • 8 mei 2018

4 Verkoop aan de kassa

Gisteren volgden de leerlingen van 4 Verkoop een heuse kassa-opleiding bij Colruyt in Deinze. Een kassa bedienen bleek nog niet zo makkelijk als het lijkt!
leefgroepenwerking
  • 16 januari 2018

Leefgroepenwerking: iets voor jou?

Wil je graag opvoeder worden in 1 jaar? Ben je sociaal, empathisch, enthousiast en creatief? Hou je van een uitdaging? Steek je graag de handen uit de mouwen? Wil je graag grenzen verleggen? Draag je graag zorg voor mensen?
sfeer
  • 8 november 2017

Volgend jaar naar het secundair onderwijs? Let op: nieuw aanmeldingssysteem!

Leerlingen die overstappen van het lager naar het secundair onderwijs, kunnen zich voor volgend schooljaar (2018-2019) online aanmelden via een nieuw gezamenlijk aanmeldingssysteem van de Gentse secundaire scholen, voorafgaand aan de inschrijving.