Nieuws

  • 16 januari 2018
leefgroepenwerking

Leefgroepenwerking: iets voor jou?

Wil je graag opvoeder worden in 1 jaar? Ben je sociaal, empathisch, enthousiast en creatief? Hou je van een uitdaging? Steek je graag de handen uit de mouwen? Wil je graag grenzen verleggen? Draag je graag zorg voor mensen?
portus forum
  • 7 december 2017

'Forum Portus': een groot succes!

De leerlingen van Campus Portus organiseerden zelfstandig een groot Forum met allerlei activiteiten. Voor elk standje was een groepje verantwoordelijk om hun activiteit te organiseren. Kinderen konden zich laten schminken, er was een ballenkraam, er werden zelfgemaakte wafels verkocht, ...
halloween
  • 8 november 2017

De middenschool viert Halloween

Ooit wiskunde gehad van Batgirl? Of in de klas gezeten naast een heks of een zombie? Gisteren stond de Middenschool helemaal in het teken van Halloween. Met de vakantie voor de deur moet het er niet altijd even serieus aan toe gaan...
nest1
  • 10 oktober 2017

Zelfstandigheid en huiselijkheid centraal in 'NEST'

Onze leerkrachten in het BSO beginnen dit jaar aan een ambitieus project: NEST. Leerlingen nemen hierbij zelf hun leerproces in handen. Maar hoe gebeurt dit precies?
portus
  • 12 november 2017

18/11: Iedereen welkom op de infodag van Campus Portus!

Volgende week is het zover. Dan gaan de poorten open van Campus Portus. We ontvangen je graag op 18 november tussen 13u en 17u (Barrestraat 6, 9000 Gent). Je kan er een bezoek brengen aan onze klassen we leggen uit hoe we onze werking binnen de Dalton Leef- en leerschool realiseren.
scholierenparlement
  • 10 oktober 2017

Het scholierenparlement debatteert over migratie

Vorige week begon ook KRAS (het scholierenparlement) opnieuw. Leerlingen van over heel Vlaanderen komen samen om met leeftijdsgenoten te debatteren over actuele thema's. Voor ons Lyceum waren Imke Tys (6 LWI) en Mokadas Shakeel (5 HUWE) van de partij.
bloovi 1
  • 5 oktober 2017

Filosoferen over de toekomst van het onderwijs

Op 6 september 2017 organiseerde Bloovi, in samenwerking met EduNext, een 'Power Session' op Campus Lyceum Gent. Auteurs Peter Hartkamp, Dirk De Boek en Mischa Verheijden gingen er op zoek naar de uitdagingen en toekomst van ons onderwijs.
sfeer
  • 8 november 2017

Volgend jaar naar het secundair onderwijs? Let op: nieuw aanmeldingssysteem!

Leerlingen die overstappen van het lager naar het secundair onderwijs, kunnen zich voor volgend schooljaar (2018-2019) online aanmelden via een nieuw gezamenlijk aanmeldingssysteem van de Gentse secundaire scholen, voorafgaand aan de inschrijving.
opvoeder2
  • 10 oktober 2017

Welke taken en kwaliteiten heeft een goede opvoeder?

Dat is waar onze leerlingen uit 5 JGZ over nadachten tijdens de lessen opvoedkunde. Daarna mochten ze zelf hun bevindingen presenteren voor de klas. 
warmestad
  • 30 september 2017

Warme Stad - Stem op onze leerlingen!

Heb jij al gestemd voor de Warme Stad? Deze organisatie bekroont projecten die zorgen voor een warme samenleving. De inzamelacties van onze zevendejaars (onder meer ten voordele van het Kinderkankerfonds) zijn genomineerd, en ze rekenen op jouw stem!