• 14 juni 2019
graffiti

Graffiti spuiten in Gent

Eerst graffiti bekijken in de stad en dan zelf aan de slag met de spuitbus: het vierde jaar verzorging en voeding beleefde een topdag in Gent!
gezelschapspel
  • 3 juni 2019

Zelf gemaakt gezelschapspel

Voor het vak expressie maakten de leerlingen van het zesde jaar Jeugd- en Gehandicaptenzorg zelf een gezelschapspel. Ze gingen het meteen uittesten in een lagere school. De kinderen vonden de spellen zowel leuk als leerrijk, een schot in de roos!
GeOpKi
  • 24 mei 2019

Voorstelling over anders mogen zijn

Ook dit jaar maakten onze leerlingen van de eerste graad hun eigen GeOpKi-voorstelling, wat staat voor Gentse Opera Kids. Ze kozen als thema 'anders mogen zijn' en staken een ontroerend verhaal in elkaar over een meisje dat uit de kast komt als lesbienne.
  • 7 mei 2019

Veiligheidstraining in het Frans

Voor het vak Frans gingen de leerlingen uit 7IVC op dinsdag 7 mei 2019 naar het Collège de la Lys Comines. Hier ontmoetten ze opnieuw de leerlingen uit het zevende jaar veiligheid.
interactieve les
  • 28 mei 2019

Interactieve les voor basisschool De Oogappel

Onze leerlingen van het vierde jaar sociale en technische wetenschappen staken zelf een interactieve les in elkaar voor de leerlingen van basisschool De Oogappel. Zij zagen hun nieuwe juffen en meesters alvast helemaal zitten!
lesmarathon
  • 17 mei 2019

Lesmarathon voor groene speelplaats

Om geld te verzamelen voor meer groen op de speelplaats, organiseerde de leerlingenraad op vrijdagavond een spaghettiavond en lesmarathon. Met lessen over mindfulness, gebarentaal, aquarellen, de taal van de hond, Italiaans en Arabisch gingen ze een hele nacht door.
test1
  • 5 mei 2019

'Lang leve de muziek!' in 5Ha en 3STV

De leerlingen van 5ha en 3stb gingen naar de interactieve expositie “Lang leve de muziek!” in de prachtige Sint-Pietersabdij. Daar maakten ze een wonderlijke reis doorheen de geschiedenis van de muziek van de Lage Landen.
Tom Lanoye
  • 28 mei 2019

Zinderend gesprek met Tom Lanoye

In het kader van het leesproject "Uitgelezen op School" van Kunstencentrum Vooruit, werkten de leerlingen van 6aso/tso en 5aso een schooljaar lang in de lessen Nederlands geregeld rond de romans van Tom Lanoye. Sommige lazen zijn moederboek "Sprakeloos" en keken naar de film.
kangoeroe 2019
  • 11 mei 2019

Kangoeroewedstrijd in de eerste graad

Net zoals elk jaar worden de wiskundige vaardigheden getest tijdens de Kangoeroewedstrijd. Heel wat leerlingen vielen in de prijzen. Proficiat aan onze wiskundeknobbels.
klimaatles4
  • 18 maart 2019

Onze leerlingen op de 'Klimaatles van de eeuw'

Op donderdag 14 maart namen  5 aso, 6tso en 6aso deel aan de klimaatles van de eeuw in Vooruit Gent. Het was een bijzonder boeiende lezing met heel veel variatie die aan elkaar gepraat werd door Nic Balthazar.