1 A-stroom Latijn

Waarom deze richting kiezen?

De 1ste graad van campus Lyceum Gent biedt een mooie waaier opties. Zo kan je in de richting 1A kiezen uit de opties Latijn, wetenschappen, techniek, sport en kunst. Concreet betekent dit dat je naast de gebruikelijke vakken, zoals Nederlands, Engels, wiskunde, enz. enkele uren per week aan de slag kan gaan met je optie of ‘keuzevak’.  Samen met je leerkrachten ga je met jouw talenten aan de slag om je maximaal voor te bereiden op de vele studiemogelijkheden in de 2de en 3de graad.

Kies je voor Latijn? Dan word je vier uur per week ondergedompeld in de klassieke taal en cultuur. Je maakt kennis met de Latijnse taal en grammatica en ontdekt hoe onze beschaving wortels heeft in de Griekse en Romeinse cultuur. Bovendien leer je met veel inzet doorzetten en zeer nauwkeurig werken.  Kwaliteiten die je later nog goed van pas komen.

Wat hierna?

Deze richting is een prima voorbereiding op 2A Latijn. In de tweede graad zijn alle richtingen met Latijn mogelijk, maar ook de andere ASO-richtingen liggen hierna binnen je bereik.

In het 2de jaar kan je eventueel ook overschakelen naar moderne wetenschappen, handel of sociale en technische vorming.  

Het 1ste en 2de jaar, de middenschool, heeft eigen gebouwen binnen de grote campus. Uiteraard kan je daarna op onze campus verder studeren.  

 

 

Lessentabel 1 A-stroom Latijn

BASISVORMING

Aardrijkskunde 1
Engels 2
Frans 4
Geschiedenis 1
Levensbeschouwelijk vak 2
Lichamelijke opvoeding 2
Muzikale opvoeding 1
Natuurwetenschappen 1
Nederlands 3
Plastiche opvoeding 1
Techniek 2
Wiskunde 5
Keuzewerktijd 2

Optie uren

Latijn 4
Remediëring, verdieping en verbreding 1

Totaal aantal lesuren

32