Waarom deze richting kiezen?

Ben je geïnteresseerd in hoe economie werkt in de samenleving? Wil je je kennis van vreemde talen vergroten en tegelijk literatuur en taalbeschouwing ontdekken? Kan je overweg met theorie, maar ben je ook geïnteresseerd in de praktische toepassingen van wat je weet? Economie – moderne talen is de richting voor jou!

In economie bestudeer je onder meer hoe de markt werkt, onderzoek je begrippen als inflatie, ontdek je hoe internationale handel in zijn werk gaat en leer je wat de rol van de overheid is in dat alles. Daarnaast komt ook de bedrijfswereld onder de aandacht. Hoe is een onderneming opgebouwd en hoe zijn de verantwoordelijkheden verdeeld? Uiteraard wordt aandacht besteed aan de aspecten van duurzaam ondernemen. Deze items en meer worden behandeld in de zes uur economie ( bedrijfsbeleid, micro macro economie, bedrijfsbeheer en een onderzoekscompetentie  economie in het eerste jaar van de derde graad. Bovendien krijg je Engels, Frans, Duits of  Spaans, om je extra voor te bereiden op het internationale beroepsleven van vandaag. In het tweede jaar van de derde graad maak je een onderzoekscompetentie voor Frans of Engels ( dan wordt economie vijf uur).

Wat hierna?

In het hoger onderwijs liggen veel wegen voor je open. Voor heel wat hogeschoolopleidingen( marketing, management, accountancy,…..) is economie een goede voorbereiding. Ook Taal- en Letterkunde ( algemeen of toegepaste) aan de universiteit is een goede mogelijkheid.  Met de drie uur wiskunde die je krijgt in deze richting is een master in de economische wetenschappen echter niet haalbaar.

Lessentabel 3de graad economie - moderne talen
 

5de

6de

BASISVORMING

Aardrijkskunde 1 1
Engels 2 2
Frans 3 3
Geschiedenis 2 2
Levensbeschouwelijk vak 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Natuurwetenschappen 2 2
Nederlands 4 4
Wiskunde 3 3

SPECIFIEK GEDEELTE

Duits / Spaans 2 2
Economie 4 4
Engels 1 1
Frans 1 1

COMPLEMENTAIR GEDEELTE

Duits / Spaans 1 1
Seminarie onderzoekszoeksproject 1 1
Toegepaste economie 1 1

Totaal aantal lesuren

32

32