Maatschappelijke veiligheid

Op vrijdag 24 april kan je uitgebreid kennismaken met onze afdeling.
  • Doorlopende infosessies over de studierichting.
  • Korte workshops waardoor je kan ervaren of deze richting echt iets voor jou is.
  • Maak kennis met onze vakleerkrachten en leerlingen. Ook onze oud-leerlingen, die na hun opleiding MV aan de slag gingen bij politie, brandweer, douane, bewakingssector, enz...  kan je er ontmoeten.
  • Overtuigd? Breng jouw identiteitskaart mee en schrijf je dezelfde avond nog in.

Iedereen is welkom van 17.00 uur tot 20.00 uur. Opgelet dit gaat door in Kortrijksesteenweg nr 32. 

Studiegebied maatschappelijke veiligheid

Ben je sportief en niet bang van een portie adrenaline? Sta jij stevig in je schoenen? Kan je stressbestendig handelen in noodsituaties? Kan je zelfstandig werken én in team? Droom je van een toekomst in de veiligheid- en bewakingssector, bij de brandweer of de politie? Dan is het studiegebied maatschappelijke veiligheid met de twee opleidingen 7BSO veiligheidsberoepen en Se-n-Se opleiding integrale veiligheid op het GO! Lyceum Gent geknipt voor jou! 

7de Se-N-Se integrale veiligheid

Mits enkele toelatingsvoorwaarden (medisch geschiktheidsattest, uittreksel strafregister, diploma secundair onderwijs of slagen voor toelatingsproeven) is deze richting toegankelijk vanuit iedere studierichting. De nadruk ligt dit jaar op praktijkgericht leren. Zes uur per week leer je de ins en outs van veiligheidstechniek, en 4 uur per week zet je die kennis om in de praktijk. Een goede lichamelijke conditie is essentieel voor een job in de veiligheidssector , daarom krijg je zes uur sport. Ook enkele talen maken deel uit van het pakket, zodat je Nederlands- en anderstaligen moeiteloos te woord kan staan.

Wat hierna?

Je sluit dit jaar af met een certificaat van een opleiding secundair-na-secundair op zak (dat o.a. vrijstelling geeft voor cognitieve proeven van de politie) , aangevuld met enkele waardevolle attesten zoals het algemeen bekwaamheidsattest bewakingsagent, het attest voetbalsteward, het attest divisiechef en het attest bedrijfseerstehulpverlening. Een goede voorbereiding op beroepen met een hoge werkzekerheid! Ook een overstap naar de professionele bachelors Integrale veiligheid of Maatschappelijke veiligheid valt te overwegen.

Lessentabel 7de jaar integrale veiligheid
  7de

SPECIFIEK GEDEELTE

Engels 2
Frans 2
Nederlands 3
Praktijk Veiligheidstechniek 5
Recht 2
Sport 6
Stage Veiligheidstechniek 4
Veiligheidstechniek 6

COMPLEMENTAIR GEDEELTE

Veiligheidstechniek: module politie: selectie 2
Opvoedkunde 1

Totaal aantal lesuren

33
7de specialisatiejaar veiligheidsberoepen

Mits enkele toelatingsvoorwaarden (medisch geschiktheidsattest, uittreksel strafregister, getuigschrift 2e jaar 3e graad) is er geen specifieke vooropleiding nodig voor deze richting. De nadruk ligt dit jaar op praktijkgericht leren. Zes uur per week leer je de ins en outs van veiligheidstechniek, en 4 uur per week zet je die kennis om in de praktijk. Een goede lichamelijke conditie is essentieel voor een job in de veiligheidssector , daarom krijg je zes uur sport. Ook enkele talen maken deel uit van het pakket, zodat je Nederlands- en anderstaligen moeiteloos te woord kan staan.

Wat hierna?

Je sluit dit 7e jaar BSO af met een diploma secundair onderwijs, aangevuld met enkele waardevolle attesten zoals het algemeen bekwaamheidsattest bewakingsagent, het attest voetbalsteward, het attest gemeenschapswacht en het attest bedrijfseerstehulpverlening.

Dit is een goede voorbereiding op beroepen met een hoge werkzekerheid!

Lessentabel 7de specialisatiejaar veiligheidsberoepen
  7de

BASISVORMING

Engels 2
Frans 2
Levensbeschouwelijk vak 2
Lichamelijke opvoeding 2
Project algemene vakken 6

SPECIFIEK GEDEELTE

Nederlands 1
Praktijk Veiligheidstechnieken 4
Recht 4
Sport 4
Stage Veiligheidstechnieken 4
Veiligheidstechnieken 4

COMPLEMENTAIR GEDEELTE

Nederlands 1

Totaal aantal lesuren

36